Bilder fra Soltun barnehage

Småbarns avdelingen vår består av et stort felles areal og et mindre grupperom som egner seg til lek i mindre grupper. Her kan man bruke vegg bordet til rolige bordaktivitetet som tegning og pusling og eller bruke gulvet. 

I felles arealet blir barna servert alle måltider samt at de her også kan leke både på guvet og ved bordet. Madrassen vår brukes til lesing av bøker, hvilestund og sang med mer. 

Vi har et eget rom tilrettelagt for rollelek, her kan barna leke famile og doktor lek med dukker, kopper, lekekjøkken og doktorutstyr. Vi har også diverse kostymer der barna får muligheten til å kle seg ut som hva de vil. I rollelek rommet har vi også en kube, den kan brukes til så mangt og endres ut i fra ulike tema og prosjekter. Den fungerer også utmerket som hus i barnas lek. 


Vi har en grillhytte som som brukes som  inneareal på utedager, her kan barna varme seg, leke litt samt spise lunsj. Vi lager og serverer også varmmat som er laget på bålet. Barna får også her prøve å grille sin egen mat, noe barna synes er veldig spenende. 

I Snekkerrboden får barna øve seg på å bruke diverse verktøy, sag, hammer og kniv. Dette i samråd med foresatte og alltid sammen med en voksen tilstede. Noen ganger jobber barn og voksne sammen om større prosjekter. 

På uteområdet vårt har vi et leketårn i lav høyde som passer både til store og små. Vi har større sklier på framsiden av barnehagen for de som liker litt mer fart og spenning. Båten vår brukes mye til forskjellig typer lek, familelek, reising til ulike steder, bølger på havet, sjørøverlek eller sang. Vi har flere sandkasser på området både på framsiden og baksiden av barnehagen. Vi har også et turområde i gangavstand til barnheagen hvor vi har egen gapahuk, bålplass og klatrenett.